Brief 183

Geachte mevrouw Maeijer,

Hoewel er nog geen definitief besluit is genomen op het per medio 2022 verbieden van alle smaakstoffen – uitgezonderd tabaksmaken (…) – voor e-liquids (vloeistoffen voor de electronische sigaret a.k.a. “damper”), zal de uiteindelijke beslissing waarschijnlijk via de achterkamertjespolitiek er doorheen gedrukt worden. Via het dampforum.nu ben ik hierover geïnformeerd en gezien de noodzaak voor tienduizenden tevreden Nederlandse “dampers” om hun nicotinebehoefte op een smaakvolle manier te kunnen blijven stillen, schrijf ik u via de actie-website smaaknoodzaak.nl dit bericht. Ik heb de PVV gekozen vanwege de offensieve en niets aan onduidelijkheden overlatende wijze van communicatie, de Pitbull in onze regering.

Ik ben sinds 2015 een ex-roker dankzij het dampen en mijn algehele vitaliteit is sindsdien sterk verbeterd, zelfs mijn longarts was zeer verrast over mijn vooruitgang. Ondanks alle mogelijke manieren die de oppositie (tabaksindustrie, farmacie en de zakken van invloedrijke personen) aangrijpt om de e-sigaret in een kwaad daglicht te zetten, zullen vrijwel alle (wereldwijd miljoenen!) dampers een forse afname van fysieke klachten kunnen aantonen.

Reeds eerder is een deel van onze vrijheid afgepakt, zoals met de in 2015 van kracht wordende TPD (Tobacco Products Directive), waarbij in de jaren daarna extra beperkingen zijn toegevoegd, tot op het zielige aan toe en waar ik als damper mee moest leren leven. Maar de maat is nu vol! Nog heel even en onze democratie wordt een aristocratie, autocratie en eindigt in een dictatuur waarbij voor mij wordt bepaald op nazi-achtige wijze wat ik nog wel mag dampen, vreten en zuipen.

Stem a.u.b. TEGEN het verbod van e-liquid smaakstoffen!!

Met smaakvolle dampgroet,

Dampt :
Rookt(e) :