Brief 177

Geachte,

Na 38 jaar roken (40 per dag) heb ik eindelijk een manier gevonden om van het roken af te komen. Wat accupunctuur, cursussen, pleisters, pijpjes, kauwgom en Oxazepam (vanwege paniekaanvallen) niet is gelukt voor mij als SuperJunk, is de e-sigaret wél gelukt! Sterker nog… na vier jaar lang door twee longartsen te zijn gediagnostiseerd met COPD Cold 2 is mijn longinhoud nu zó verbeterd dat ik officieel geen COPD meer heb, maar enkel nog astma!

Zonder de e-sigaret was mij dit nooit gelukt! Het aantrekkelijke van de e-sigaret was juist de diversiteit aan smaakjes. Zocht ik in het begin naar vergelijkbare tabakssmaken, nu gaat mijn voorkeur juist uit naar fruit- en mentholsmaken, en daarmee is mijn associatie met tabak volledig verdwenen. Hierdoor is de kans bijna nihil dat ik terugval in mijn oude tabaksverslaving.

Dat het roken ontmoedigd moet worden voor jongeren, daar ben ik helemaal vóór.
Maar alstublieft, denk ook aan de verslaafde rokers, voor wie de e-sigaret de enige optie is om van die sigaret af te blijven, en zéker de liquids met smaakjes waardoor de associatie met tabak kan verdwijnen!

Met vriendelijke groet,

Dampt :
Rookt(e) :