Brief 152

Geachte meneer/ mevrouw,

Staatssecretaris Blokhuis wil vanaf volgend jaar alle e-liquid smaakjes verbieden.
Middels deze email wil ik oa u laten weten dat ik het hier absoluut NIET mee eens ben!
Ik en vast vele met mij ben gaan ‘dampen’ om van het roken af te komen. Ik heb mijzelf van te voren van zoveel mogelijk informatie voorzien zodat ik, met een stevige portie eigen wil en doorzettingsvermogen, dan ook in één keer zou slagen. Mede door alle voorkennis heb ik bewust besloten voor een smaakje te kiezen dat NIET op tabak lijkt. Ik heb voor Menthol gekozen omdat het lekker fris leek en niet te zoet. Ik heb ook bewust voor de aanbevolen sterkte nicotine gekozen die zou helpen te stoppen met roken. Zelfs bij de keuze van de zgn verdamper heb ik eerst adviezen en meningen doorgelezen om erachter te komen wat voor mij als verstokte roker een succes zou moeten zijn.
Alles gedaan zoals het het beste zou zijn, debenodigdheden besteld en in gebruik genomen…
Ik was meteen “om” zoals men zegt! Ik heb later die dag nog 2x (uit gewoonte denk ik) een ‘gewoon’ shagje gedraaid maar bij het aansteken vond ik het al meteen niet lekker meer! Bah! En zelfs als ik van boven of buiten naar binnen kwam, vond ik de sigarettenrook van mijn vriend(-en) zelfs écht stinken!
Nee, dank u. Voor mij geen sigaret meer! Zelfs een week later heb ik het nog eens geprobeerd omdat mijn verdampen helemaal leeg was maar bah! Nee hoor! Niet meer voor mij; ik heb deze sigaret zelfs meteen uitgeduwd!! Alles alléén te danken aan het dampen met de Menthol smaak!! En ik ga er vanuit dat ik écht niet de enige ben met deze/ soortgelijke ervaring! Daarom denk ik dat het ABSOLUUT GÉÉN GOED IDEE IS DE ANDERE SMAAKJES TE GAAN VERBIEDEN!! Laat de mensen die het nog niet kennen eerst leren kennen zodat ook zij kunnen stoppen!
Ik vind dit een absurd idee waar volgens mij NIEMAND BAAT BIJ HEEFT!!!

Ik hoop dat dit idee nog eens herzien wordt na de vele reacties die u krijgen zult! Laat de mensen AUB éérst stoppen met roken en begin dan pas hier moeilijk over te doen!
Al rookt u niet; ben AUB even gewoon MENS!

Dank u voor het lezen van mijn reactie.
Ik hoop dat dit voorstel nog eens sterk overwogen wordt!

Met vriendelijke groet,

Dampt :
Rookt(e) :