Brief 134

Goedendag,

Tot mijn schrik wil  Staatssecretaris Blokhuis een smaakjesverbod invoeren m.b.t. het elektronisch dampen.
Dat zou werkelijk een ramp zijn daarom stuur ik deze mail en hoop hiermee u te kunnen motiveren vragen te stellen in de tweede kamer aan dhr. Blokhuis.
Ik heb  45 jaar gerookt, 15-20 sigaretten per dag. Toen ik begon met roken, was het heel gewoon om te roken.
45 jaar geprobeerd te stoppen met roken dmv acupunctuur, zyban, nicotinepleisters en cold turkey. Deze middelen hielpen niet om blijvend te stoppen.
4 jaar geleden ben ik in contact gekomen met gebruik van een e-sigaret. Stoppen met roken lukte nu wél! Met gemak!
Mijn gezondheid is behoorlijk vooruit gegaan.
1. Geen chronische verkoudheden/bronchitis meer. Dit had ik zeker 3x per jaar
2. Ook is griep niet meer voorgekomen.
3. Conditie is met sprongen vooruit gegaan. Tijdens een medische keuring bleek na 1 jaar dampen mijn longinhoud weer normaal was.
En nu wil staatssecretaris Blokhuis een smaakjesverbod in te stellen??  Met als motief dat zoete smaakjes zou leiden tot roken??  Wat een bewijs van onwetendheid! Uit een onafhankelijk onderzoek blijkt dat dit namelijk niet het geval is. Jongeren gaan niet van dampen naar roken. Waarom niet? Omdat het niet lekker is. Ook dat de drempel laag is om dan te gaan roken is pertinente onzin. De staatssecretaris weet echt niet waar hij het over heeft…
Men kan dit alleen bedenken wanneer men geen kennis heeft van deze materie. En een eventuele  sigarettensmaak is voor 99% van de dampers ronduit smerig!
Een smaakjesverbod is voor mij, en ik durf te stellen dat dit hetzelfde is voor 99 % van dampers, echt een ramp…
Ik hoop dat ik uw belangstelling voor dit probleem heb gewekt en dat u zelf op onderzoek gaat. Er zijn vele onderzoeken die de staatsecretaris tegen spreken. Vooral Britse wetenschappers en artsen zijn van het tegendeel overtuigd.
Ik dank u voor uw aandacht en hou Dhr. Blokhuis tegen alstublieft!!
Met vriendelijke groet,

Dampt :
Rookt(e) :