Brief 130

Ik ben nu bijna een jaar gestopt met gewoon roken. Na 30 jaar is het eindelijk gelukt om te stoppen. Allemaal dankzij vapen. Ik vind sigaretten tegenwoordig zelfs smerig, ik zit er dan ook helemaal niet op te wachten dat deze smaakjes verboden gaan worden.
De redenatie dat vapen een opmars is naar gewoon roken is volkomen onzin. Het is voor mij zelfs de enige weg van het roken af geweest en ik heb echt alles geprobeerd.
Daarnaast kun je ook e-liquid zonder nicotine roken, met een smaakje. Vapen is echt veel minder schadelijk dan gewoon roken en zonder nicotine is het ook nog eens niet lichamelijk verslavend. Ik ken zelf 9 mensen die na 20 jaar of meer gerookt te hebben, gestopt zijn met gewoon roken. Allemaal dankzij het vapen van smaakjes.
Er is echt niemand die van vapen op gewoon roken gaat overstappen. Het gaat juist om de lekkere smaakjes, niemand zal ooit uit zichzelf een smerig smaakje gaan vapen. Waarom zou je, als er ook lekkere smaakjes zijn. Door alleen sigaretten smaak nog toe te staan help je juist mensen aan het roken. Iedereen die begint met vapen zal sigaretten nog steeds smerig vinden. Tenzij je ze alvast aan sigaretten smaak laat wennen door de andere smaakjes te verbieden.
Heel erg dom zou dat zijn.
Met een simpele test met een hond of kat, zie je direct dat vape rook veel minder erg is dan gewone sigaretten rook.
Als je sigaretten rook uitblaast naar een hond of kat, zullen ze snel wegrennen.
Met vape rook intereseerd de rook ze totaal niet.
Verbied de smaakjes niet, de enige die je daarmee helpt is de tabaks industrie.

Vriendelijke groet,

Dampt :
Rookt(e) :