Brief 114

Beste meneer Baudet,
Zoals eerder dit jaar bekend werd, is staatssecretaris Blokhuis voornemens om de smaakjes voor e-sigaretten te gaan verbieden.
Voor mij persoonlijk hangt hier nogal een luchtje aan. Ik heb zelf jaren lang gerookt en ben sinds dit jaar al een half jaar gestopt door het gebruik van de e-sigaret. Juist door het toepassen van smaakjes is het mij gelukt om met de normale sigaret af te rekenen. Ik volg een zelf gemaakte programma om ook langzaam het nicotine gehalte in deze e-sigaret af te bouwen. Uiteindelijk zal dit me gaan helpen om volledig te stoppen. Het is voor mij dus een succesvol stopmiddel.
Het is uiterst belachelijk wat staatssecretaris blokhuis wil doen, de smaakjes verbieden en de tabaksmaak waar we met z’n allen vanaf willen in leven houden. Het is voor mij moeilijk uit te leggen. Waarom niet eerst de traditionele sigaret uitbannen en dan pas het alternatief hiervoor.
Mijn punt is verder. Door dit verbod wordt ik eigenlijk gedwongen om weer de traditionele sigaret te gaan gebruiken omdat ik gewoon moeilijk kan stoppen. En dan vraag ik elk weldenkend mens de vraag, wie spelen we hiermee juist in de kaart? Juist, de tabaksindustrie en de belastingdienst… Dit alles onder het mom van de mensen zoveel mogelijk keus willen afnemen en macht uitoefenen ten koste van ondernemers..
PS de argumenten die de tegenpartij gebruikt ken ik, maar men wil ons verhaal niet horen omdat het niet past in hun verhaal…
Ik hoop dat u wat kan betekenen voor ons om dit belachelijk verbod tegen te houden, al is het maar om een stem voor ons te zijn. En anders als u ooit hopelijk aan de macht komt, dit verbod direct teniet te doen.
Met vriendelijke groet van een FVD stemmer,

Dampt :
Rookt(e) :