Brief 107

Geachte,

Ik wil graag vertellen waarom de smaakjes juist NIET verboden moeten worden. Dit kan ik alleen vanuit mijn eigen verhaal doen, ik ben 41 en al jaren verstokt roker… dit is niet iets waar ik trots op ben maar juist als een gebrek zie.
Ik rookte op mijn hoogte (diepte) punt 2 pakjes sigaretten per dag, dat zijn welgeteld 40 sigaretten!!! Ik ben overgestapt, niet zonder slag of stoot overigens op de e-sigaret met iets anders dan een tabakssmaak omdat ik juist daar vanaf wilde. Als de smaak van tabak weg is wordt de stap om te gaan minderen en te stoppen alleen maar kleiner. Ik begon met bijna een flesje per dag wegstomen… maar omdat de concentratie van 18 gram nicotine toch anders ligt ging ik al gauw over naar 12 mg en naar 6 mg. Inmiddels doe ik met een flesje van 10 ml bijna twee weken. Ik had toen ik nog gewoon rookte gemiddeld twee keer per jaar een zware longontsteking met ziekenhuisopnames tot gevolg. Nu ik overgestapt ben (inmiddels alweer 6 jaar) heb ik geen luchtweginfectie meer gehad en ben ik zelfs niet meer noemenswaardig ziek geweest.

Juist de tabakssmaak zou u moeten gaan verbieden omdat die de stap naar een gewone sigaret weer makkelijker maken. Mensen die aan tabak gewend zijn vinden deze tabakssmaak lekker en iets anders niet zo. Dus je kan beter vasthouden aan de smaakjes want daardoor zullen er een stuk meer mensen serieus van het roken af komen wat weer in de  maatschappelijke kosten van de gezondheidszorg scheelt.

Met vriendelijke groet,

Dampt :
Rookt(e) :