Black out

Hallo Ik ben Hetty met een astmatische bronchitus aandoening.
En toch 45 jaar roken….erg he!!
Ook ik heb van alles geprobeerd pleisters acupunctuur, chineese acupunctuur met pitjes in je oren. Pro stop. Niets hielp. Ik wilde natuurlijk zelf helemaal niet stoppen, zelf in de zwangerschappen 37 en 33 jaar geleden rookte ik gewoon door. Maar toen was dat nog niet zo aan de orde. Mijn sigaret was mijn maatje in voor en tegenspoed.
Ik heb weleens zo’n lijst ingevuld met vragen wanneer rook je? Nou altijd dus.
Toen ik een keer bij de dokter kwam zei die ” je gaat aan de Prednison” en je stopt met roken. Ik ben ik zo geschrokken dat ik een heel weekend de weg kwijt was.
Ik wist niet meer wat ik gedaan had. Erg he?? Het woord stoppen en het woord Prednison deed voor mij de deur dicht. Maar goed na 3 maanden toch weer roken, want ik werd een heks. Wilde niets meer zelfs niet uit eten en zat maar voor me uit te staren. Tot mijn man zei ga a.u.b. weer roken. Heerlijk….. ik lachte weer en toen ik mijn schoonmoeder aan de telefoon had zei ze “je rookt zeker weer” ze kon het aan mijn vrolijke stem horen. Maar goed vorig jaar november moest ik aan de prednison en antibiotica want ik hoestte en ik zat helemaal dicht. Ik had van een kennis gehoord van de e-sigaret net 14 dagen daarvoor. En ik dacht ik moet wel want ik kan niet meer uit de voeten. Trap lopen wandelen ik was constant buiten adem.
Dus de stoute schoenen aangetrokken en een e-sigaret aangeschaft, mijn man begon al te zeuren “dat word toch niks”. Niet te geloven tot op de dag van vandaag geen trekkie meer genomen. 3 Maanden en een week, ik weet niet wat me overkomt. Ik zit zelfs nu weer op Zumba. En mijn man is heel blij, een gezondere vrouw en geen vieze luchten meer in huis. Niet meer meeroken enz.enz. Ik vond het al leuk om dit verhaal op te schrijven vandaar zo uitgebreid. Doet me goed.
Groetjes van de blije e-sigaret roker.

Hetty

Dampt : 3 maanden
Rookt(e) : 45 jaar