Anderhalf jaar later….

Ooit toen ik nog jong was en onbezonnen, vond ik het heel stoer om te gaan roken. En wat was die eerste sigaret smerig, maar volhouden. 8 jaar later besloot ik dat het tijd werd om te stoppen. Prullenbak open en alles er in. Einde roken.
Tenminste dat dacht ik. Anderhalf jaar later werd ik gebeld. Mijn broer was omgekomen in een auto-ongeluk. Zelf net 26 kwam de klap erg hard aan. Verdoofd en mezelf totaal ongelukkig voelend greep ik terug op de sigaret. Smerig die eerste trek, maar wat gaf het mijn lijf even een gevoel van voldoening. Dat had ik echt even nodig. Ik kocht maar weer een pakkie.
7 jaar later en behoorlijk wat hoogte- en dieptepunten later, besloot ik te stoppen met roken. Het stinken van de kleding, de enorme kosten, de troep die het achterlaat. Prullenbak open en alles er in. Einde roken.
Tenminste dat dacht ik. Anderhalf jaar later… Ik rookte weer. Maar de troep en het onprettige er van… Dit moest anders. Ik ging scannen op esigs op het internet.
Wat een ellende is dat, geen enkel goed beeld te vormen door de foutieve en wellicht correcte informatie. Maar ik wilde doorzetten en ging naar een vape-winkel voor advies. Daar kocht ik mijn beginnerssetje. Ik wilde nooit meer een sigaret. De prullenbak open en alle tabak er in. Einde roken. Anderhalf jaar later… Ik vape. Ik heb ondertussen een enorme bak geld bespaard, maak mijn eigen coils, mix mijn eigen vloeistoffen en ben gezakt naar 6% nicotine. Ik geniet van het dampen, maar maak me wel zorgen over de gezondheidszaken.
Zolang het echt gezonder is als roken, is dit mijn ding. Ik maak me daarom erg boos over misinformatie en slecht wetenschappelijk onderzoek. Conclusies als “Er is in sommige vloeistoffen sporen van tabak gevonden, derhalve is het net zo slecht als tabak”, zouden het op menig Universiteit niet halen. Toch zie ik dergelijke conclusies van het RIVM, Harvard en andere gerenommeerde instaties. Serieus? Durf je mijn intelligentie op zo’n slecht onderbouwde manier te tarten?
Ben je tegen iedere vorm van dampen/roken? Dat is prima, ik ben tegen iedere vorm van gokken, maar omdat banken dat met ons geld ook hebben gedaan betekent niet dat ik dat gebruik als argument om de verkoop van een staatslot te verkopen. Wat te doen met dit soort onderzoeken? Prullenbak open en alles er in. Einde leugens.

André

Dampt : 15 maanden
Rookt(e) : 26 jaar

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.