Afscheid

Het zal sommigen wellicht opgevallen zijn dat het reeds een tijdje stil is rondom Acvoda. Op de achtergrond gebeurt nog wel het één en ander, maar heel veel is dat helaas niet.

Hier zijn een aantal redenen voor:

  1. In ons doel om de juiste kennis rondom e-sigaretten op de juiste plekken en bij de juiste personen te krijgen zijn we behoorlijk succesvol geweest. Maar met al die informatie wordt in de praktijk weinig gedaan en soms wordt het zelfs genegeerd.
  2. Na jaren keihard bezig te zijn geweest voor het dampen is bij een aantal leden de motivatie of capaciteit verdwenen of vragen andere bezigheden prioriteit.

Maar als je als stichting geen mankracht meer kunt verzamelen, of niet gehoord wordt, kun je je afvragen of je als stichting nog wel actief moet blijven. In goed overleg en na rijp beraad hebben we besloten om de structuur van de stichting voorlopig overeind houden, maar onze activiteiten tot een minimum te beperken. Dat doen we om de vergaarde informatie niet verloren te laten gaan en beschikbaar te laten zijn voor iedereen. En natuurlijk omdat we een naam hebben opgebouwd  en bereikbaar willen blijven, mochten er mensen of organisaties contact met Acvoda willen opnemen. Daarnaast  willen we met de nog beschikbare actieve mankracht kijken of er met vers bloed een nieuw elan aan Acvoda gegeven kan worden. Dat is vanuit een bestaande structuur eenvoudiger te realiseren dan vanuit een volledig nieuw op te richten stichting.

Concreet komt het er op neer dat medeoprichter Marcel Göertz definitief stopt als actief lid. Zo ook onze huidige voorzitter Muriël Schipper en mede bestuurslid Remco Hubregtse.

Om de stichtingsstructuur overeind te houden blijven Martijn Voncken en James Young op de achtergrond actief als respectievelijk secretaris en penningmeester. Sander Aspers zal aantreden als nieuwe voorzitter en wordt daarbij geflankeerd door Rob de Lange. Zij zullen samen Acvoda nog actief houden voor de damp-gemeenschap en proberen Acvoda te voorzien van nieuwe leden.

Dit kunnen zij echter niet alleen.

Iedereen die enige passie voelt voor het dampen en dan met name voor het verstrekken van juiste informatie over het dampen aan de al dan niet dampende medemens, of aan organisaties zoals bijvoorbeeld het RIVM, wordt gevraagd zich te melden bij Acvoda. Realiseer je dat aanmelden weliswaar vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Als actief lid bijdragen aan Acvoda kost tijd en mogelijk zo nu en dan vrije dagen. Een gezonde drive en geëngageerdheid zijn zeker vereisten. Het is niet noodzakelijk om een expert op het gebied van dampen te zijn als je mee wilt werken aan Acvoda. Alle kennis is binnen de stichting aanwezig en kan overgedragen worden. Maar ben je bijvoorbeeld goed in media-communicatie, een begenadigd DTP’er, ook dan ben je van harte welkom. Naast enthousiasme en bereidheid tot inzet stellen we wel een aantal aanvullende eisen aan nieuwe kandidaat-leden.

Als lid van Acvoda mag je absoluut geen professionele banden hebben met damp-industrie, de pharmaceutische industrie of de tabaksindustrie. Niet als verkoper, winkelmedewerker, producent of enige andere aanstelling met financiële belangen. Deze eis wordt gesteld omdat Acvoda een volledig van deze industrieën onafhankelijke stichting is en wil blijven.

Wel moet je beschikken over een lange adem, een dosis gezonde afkeer van vriendjespolitiek, belangenverstrengeling en het verspreiden van valse informatie of leugens. Dus lijkt het je leuk om zomaar eens in contact te kunnen komen met het ministerie van Volksgezondheid , tweede kamerleden of het RIVM en wil je actief bijdragen aan het uitdragen van eerlijke en juiste informatie rond het dampen, meld je gerust aan. Aanmelden als kandidaat lid kan via het dampforum, of via info@acvoda.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*zeven + = 14

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.