Hier mag je Dampen

Verboden te roken

Roken mag bijna nergens meer en zeker niet in de horeca. Volgens de wet is dampen niet gelijkgeschakeld met roken en mag je in principe dampen waar roken niet is toegestaan. Natuurlijk hanteren openbare gebouwen en instellingen huisregels. Zo mag je in de trein en op perrons niet dampen waar je ook niet mag roken. Het is dus raadzaam én wel zo fatsoenlijk om eerst even aan de gastheer of -dame te vragen of je binnen dampen mag.

Nu is er een nieuw initiatief waarmee horecagelegenheden kunnen aangeven of er in hun café of restaurant gedampt mag worden. Op www.hiermagjedampen.nl zijn stickers te bestellen waarmee het café of restaurant aangeeft DW2zich gastvrij op te stellen t.o.v. dampers.

Dampers helpen een handje

De meeste horecagelegenheden zijn wel op de hoogte van het fenomeen dampen. Maar er zijn natuurlijk ook uitbaters die onbekend zijn met ons alternatief voor tabak. En daarbij komt uw hulp mooi van pas. U kunt zelf ook stickers bestellen, en daarbij krijgt u enkele Acvoda-flyers waarmee u de uitbater uitvoerig kunt informeren over dampen en dampers. Als deze instemt met het plakken van een sticker op de deur, wordt het etablissement geheel gratis vermeld op de website hiermagjedampen.nl. Met recht een win-winsituatie voor zowel de damper als de horeca: wij mogen binnen dampen en het restaurant of café krijgt gratis reclame en wordt zelfs op een plattegrond aangegeven als dampvriendelijk!

Voor meer informatie over hoe het werkt en over de initiatiefnemers: www.hiermagjedampen.nl

Over Remco 11 Artikelen
Zelfstandig fotograaf. 29 Jaar lang een verstokte roker geweest en dampt nu uitsluitend nog, sinds november 2013. Dampen is mijn vrije keuze. Dampen redt levens. Dampen moet mogelijk blijven, ook voor rokers die in de toekomst willen overstappen op een zinvol alternatief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.