Reactie NRC

In de bijlage van het NRC van zaterdag 1 november stond een artikel van de heer Köhler met de stellige titel: “De E-sigaret is vooral bedoeld om je aan een echte sigaret te krijgen”. Dit artikel stond vol onwaarheden en ongefundeerde meningen. Dergelijke negatieve berichtgeving door een wetenschapsjournalist in een zogenaamde kwaliteitskrant, leidt ertoe dat honderden rokers niet meer durven over te stappen op het veel minder schadelijke alternatief. Acvoda stuurde daarom deze reactie naar dhr. Köhler en de redactie van het NRC.

Lees hier de open brief, reactie Acvoda NRC (PDF, inclusief bronnen/hyperlinks)

Over Marcel 31 Artikelen
Getrouwd met Desiree, vader van Ference ('09) en Joris ('15). Stichtend lid van Acvoda, werkzaam als IT consultant en beeldend kunstenaar. In het begin van 2013 na 22 jaar shag gerookt te hebben en talloze stoppogingen 'cold turkey' overgestapt op de e-sigaret en overtuigd van het potentieel van de e-sigaret in het verminderen van schade die door roken veroorzaakt wordt. Oprichter, voormalig voorzitter en huidig woordvoerder van Acvoda.

2 Comments

  1. Erg goed reactie. Wat ik me alleen afvraag is er al een reactie terug? Ik denk zelf van niet. Eigenlijk zou je ieder persoon journalist / wetenschapper die dergelijk ongefundeerde meningen publiceert gewoon moeten vervolgen. En ze inderdaad aansprakelijk stellen voor de schade die ze toebrengen.. Misschien houden ze dan wel op.

  2. Goed idee. Misschien deze vervolgen? als voorbeeld? En dan daarmee echt zo spectaculair mogelijk mee in het nieuws komen met die vervolgactie. Misschien dat zo´n actie zoden aan de dijk zet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*3 − drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.