Stichting Acvoda is een consumentenorganisatie opgericht door een groep gebruikers van elektrische sigaretten.

Wij zijn ervan overtuigd dat elektrisch roken een minder schadelijk alternatief is voor het klassieke tabaksgebruik, en daarom zijn wij van mening dat dampen een optie moet zijn die voor elke huidige roker en toekomstige roker beschikbaar moet zijn. Voor velen van ons heeft dampen ervoor gezorgd dat we geen verbrande tabak meer inademen, en dat we dus geen sigaretten meer roken. We dampen daarentegen wel, en dat willen we kunnen blijven doen.

Acvoda is actief voor dampen, en behartigt de belangen van de dampers. Soms hebben die belangen een overlap met de belangen van bijvoorbeeld producenten en verkopers van elektrische sigaretten, vloeistoffen of toebehoren; echter soms druisen ze daar juist tegen in. (1)
De stichting en het bestuur zijn volkomen onafhankelijk, vanzelfsprekend ook financieel.

Acvoda is een organisatie met de rechtsvorm van een stichting, met daaronder een aantal werkgroepen die bestaan uit vrijwilligers die bijvoorbeeld actief zijn op de online community dampforum.nu en die onze doelstellingen onderstrepen.

Een aantal mensen zijn echter op terugkerende basis actief binnen het comité, en willen ook onder hun echte naam naar voren treden.
Wij stellen u daarom graag de volgende mensen voor, in willekeurige volgorde:


Creative Commons Attribution 3.0 Unported LicenseMuriël Schipper 
Bestuurslid (voorzitter)
Sociale professional met hart voor dampers en passie voor communicatie. Ooit afgestudeerd als gezondheidsvoorlichter en daarom groot voorstander van de e-sigaret. Voorzitter geworden omdat dampers een stem moeten hebben richting politiek en publieke gezondheidszorg. En zelf ook zeer tevreden damper natuurlijk!  

aEMarcel Göertz Bestuurslid
Nederlandse Limburger, stichtend lid van Acvoda, werkzaam in de IT en als zelfstandig kunstfotograaf. Sinds januari 2013 ex-roker en trotse damper. Marcel is overtuigd van het potentieel van elektrische sigaretten in het verminderen van schade die door roken veroorzaakt wordt.

maMartijn Voncken Bestuurslid (secretaris ,technisch administrator)
Nederlandse Zuid-Limburger, stichtend lid van Acvoda, 20 jaar  gerookt, werkzaam in de IT. Dampt sinds mei 2013. Dampen is voor Martijn een hobby geworden die hij met passie verspreidt en verdedigt.

IMG_1200_1.jpgRemco Hubregtse Bestuurslid (PR)
Zelfstandig fotograaf. 29 jaar lang een verstokte roker geweest en dampt nu uitsluitend nog, sinds november 2013. Motto: “Dampen is mijn vrije keuze. Dampen redt levens. Dampen moet mogelijk blijven, ook voor rokers die in de toekomst willen overstappen op een zinvol alternatief.”

WIN_20141214_195855.JPGJames Young Bestuurslid 
Echtgenoot, vader van 5 kinderen. Fervent mountainbiker, stichtend lid van Acvoda en sinds augustus 2013 zeer tevreden overgestapt op de e-sigaret.

Onze open brief aan Staatssecretaris van Rijn werd medeondertekend door bovenvermelde Acvoda leden, maar ook door Sandra Brouwer, Peter van Bladel, Maarten Trimbos, Leon Elias, Menno de Bes, Monica Pool, Karin Spaink, Ans van Gils, Anja Draijer, Karin Peeters, Monika Oord, Lizeth Janssen, Jeroen van de Vorst, Mathilde de Groot, Margaret Schilten, Hildegarde van Bladel, Folkert Homan, Ron van den Eijnden, Yvonne van Beek, Frans Ketelaars, René Damkot, Erna Bury, Cindy Klerkx, Minte van Dalen, Paul A. Snabilie, Barry Postel, Yvonne van Willigen, Roderik de Ridder, Frank Menkveld, Maud Uhl, Bas Mosman, Leo Compas, Ingrid van de Wouw, Julian Korn, Ruud Gaillard, Ditta Ditewig, Mariska Castricum, Jurgen Claassens, Willem Hollestein, Agnes Peeters-Caarls, Miryam Kuitert, René van Hespen, Karlo Leenhouts, Lolita Pul, Caimin Lodewijckx, Win. Peeters, Mar Hohenstein, Babette Heebink, Briggitte Wanningen, Jolanda Leijdens, Esther Vliex, Joke Westerhoff van de Klomp, Jelle van Rooijen, Michel Bruins Slot, Pauline van Dueren den Hollander, Sandra Homburg, Rob Hotton, Jan Heikoop, Dick Bressers, Rene Tode, Anita Sok, Michiel Zweerman, Maureen Hornstra-Simons, Bettina Kamps, Frans Kamps, Wouter Krijgsman, Sander van den Heuvel, Michael Kok, Rob Mulder, Maarten Heller, Robert de Vries, Jos de Lange, Susanna Huiskes, Theo Dumoulin, Marianne Koenderink, Sandra van der Sterren, Arie van de Herik, Romana Witte, Priscilla Witte, Kelly Foubert, Diana en Koen Hoekman, Jose Magnee, Carla Kramer, Susanna Huiskes, Monique Kant, Margriet Coppers, Theo Dumoulin, Marjan Oudshoorn, Maaike Schotte, Gregor Schmitt, Mirjam Kikkert, Marleen Wevers-Vahsen, Sandra Daniëls, Marlous Lenssen, Marian Hoekstra, Richard Droogendijk, Gert Joris, Marijke Buysen, Ketty Kersten, Iris Mulders, Boris Acker , en vele, vele anderen.

Voetnoten:
1: De bestuursleden, medewerkers en incidentele werkgroepleden van Acvoda hebben geen financiële belangen in de e-sigarettenbranche, tabaksbranche of farmaceutische industrie, om elke (schijn van) belangenverstrengeling te voorkomen. Het vijf-koppige bestuur ziet hier nauwlettend op toe.